23 de enero de 2014

Nota de Prensa

Publicado en l'Actual

Acord a tres bandes pel Pla General


PSC, CiU i PP votaran a favor de l’aprovació inicial del POUM en el ple d'aquest dimarts. L’Altraveu s’abstindrà o votarà ‘no’
Cristina Domene
Aquest dimarts es porta al ple l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), un full de ruta que perfila la vila dels propers 25 anys. Per la importància d’aquest document, les formacions polítiques de PSC, CiU i PP van fer públic dimecres passat en roda de premsa el seu acord. Els tres grups van posar en valor el fet d’aparcar les seves diferències per poder pactar i arribar a consensos amb el nou POUM. “Segurament aquesta és l’aprovació més important a la que s’enfronta un plenari i ens omple de satisfacció que 19 dels 21 regidors donin suport a aquest POUM. Era prioritari poder pactar el pla i aprovar-ho en aquesta legislatura”, va assegurar l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez.

En la mateixa línia, es van manifestar els portaveus de CiU i PP. “Ens felicitem per haver arribat a aquest acord. Hem treballat de valent per ser-hi, amb llargues i dures negociacions, però finalment hi som i ens el sentim nostre”, va expressar Josep Carreras, de CiU. Per la seva banda, Antonio Carpio (PP) va dir que és molt importat que “es visualitzi un ampli consens entre els grups municipals que hem treballat en l’elaboració i celebrem haver pogut contribuir amb propostes”.

Aquest és, segons les paraules de l’alcalde, un POUM de “contenció i no d’ampliació. Hem volgut repensar la vila des de dins per destacar les seves potencialitats mantenint el model de muncipi”. El Pla General que s’aprovarà dimarts preveu un creixement no desmesurat (un topall de 26.000 habitants en 20 anys aproximadament, és a dir 3.500 habitants més dels que hi ha en aquests moments). També es destaca la reserva d’espai per si els equipaments municipals s’han d’ampliar en un futur i la creació de noves zones per donar resposta als habitatges de protecció oficial. A més, es donaran més facilitats a les indústries per poder encabir tot tipus d’activitats econòmiques i el riu Ripoll esdevindrà un focus d’interès.

El portaveu de CiU també va afegir que el seu grup municipal ha fet un estudi minuciós dels 34 àmbits d’actuació proposats al POUM: “Hem aconseguit reconduir tres propostes inicials de l’equip de govern i convèncer-los d’anul•lar dos àmbits d’actuació més”. Carreras, acompanyat del regidor Lluís Bacardit, va explicar el gran objectiu de CiU en relació al Pla General: “Que les properes generacions tinguin un Castellar amb oferta d’habitatge de protecció oficial i es mantingui un creixement equilibrat”. Per la seva banda, el regidor comissionat per la revisió del POUM, Pepe González, va destacar el dimensionament de la feina que s’ha fet: “A banda de les reunions i dels àmbits d’actuació, s’han establert uns criteris i una forma de treballar innovadors i interessants que crearan escola”.

La postura de L'Altraveu || L’Altraveu també ha volgut expressar el seu posicionament davant d’aquesta aprovació inicial i va fer una roda de premsa posterior a la realitzada per PSC, CiU i PP tot i que no va desvetllar si el vot dels seus dos regidors serà negatiu o abstenció. El grup polític assegura que no es pot sumar a aquest acord a tres bandes per “una sèrie de desacords i per la precipitació amb la qual s’ha volgut aprovar”, va explicitar el seu portaveu i regidor Marc Serrà. La formació afirma que no s’ha respectat “l’acord inicial” al que van arribar totes les forces polítiques de realitzar un ple extraordinari per tractar el tema del POUM i que“s’hagi inclòs en el ple de gener quan la redacció inicial encara no està finalitzada i falta molta documentació per lliurar”. A més, es queixen de no haver estar avisats dels acords previs i del consens de la resta de partits. Segons Xavier Bella, membre de l’Altraveu, és un POUM “amb mancances, no s’ha aprofitat l’oportunitat que teníem i s’ha fet malament per aprovar-lo precipitadament”.

Calendari || Després de l’aprovació inicial, s’obre un període d’exposició pública. Segons el regidor Pepe González, també s’enviarà “a 45 organismes oficials i l’equip redactor tindrà uns mesos per contestar les al·legacions que es rebin”. Per tant, el calendari previst és que tota la documentació -amb les al·legacions que es decideixin incloure- passi a la Generalitat a partir de setembre per poder fer l’aprovació provisional entre gener i febrer de 2015. Per tant, a l’abril de 2015 es podria fer l’aprovació definitiva. En paral·lel, l’equip redactor també treballa en el Catàleg de Patrimoni.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger