5 de mayo de 2014

Nota de prensa

Publicado en l'Actual


“El corredor del Mediterrani és una realitat gràcies al PP”
Santiago Fisas, candidat del PPC a les Eleccions Europees, ha visitat aquest matí Vidrala i els estudis de Ràdio Castellar, on ha parlat de la importància del Parlament Europeu
Cristina Domene
Santiago Fisas, candidat del PPC a les Eleccions Europees i eurodiputat des del 2009 ha estat aquest matí a Castellar del Vallès. Fisas ha visitat l’empresa Vidrala i unes hores després, ha passat pels micròfons de Ràdio Castellar. “M’ha agradat molt conèixer Vidrala perquè a més de ser important per a Castellar, és important per a Catalunya i per a tot Espanya, perquè exporta molt i perquè les principals marques de begudes són clients d’aquesta empresa”, ha afirmat el candidat, que ha afegit que les empreses són fonamentals pel PPC i que, per això, en el seu programa hi ha un suport explícit a les PIME i als autònoms:“Aquestes empreses poden generar molta ocupació, que és el principal repte que tenim sobre la taula”.

L’ocupació i la contractació dels joves són algunes de les qüestions prioritàries pel partit, però per a Fisas és de vital importància per a Catalunya l’aposta que s’ha fet pel Corredor del Mediterrani: “Aquest projecte està consignat en els pressupostos europeus gràcies al govern del PP. Quan nosaltres vam arribar al govern, el PSOE tenia únicament un Power Point, això era tot el que hi havia sobre el corredor. I en aquests moments ja és una realitat i ja està s’estan fent construccions”.

Respecte la desafecció que hi ha entre els ciutadans i la política, i sobretot la política que ve d’Europa, Fisas ha destacat, als micròfons de Ràdio Castellar, que els ciutadans han de saber que al voltant del 75% de totes les lleis espanyoles i autonòmiques provenen de directives que són lleis europees i que per això precisament han d’anar a votar el 25 de maig: “Nosaltres les votem al parlament europeu i hi ha dos anys perquè aquesta llei es converteixi en una llei catalana o espanyola. I són coses que ens afecten en la vida diària, per exemple, últimament, hem aprovat el tema del roaming en telefonia mòbil”.

Quan se li pregunta per com es veu el tema de la consulta catalana al Parlament Europeu, el candidat assegura que pràcticament no se’n parla: “A l’esquerra tinc un suec i a la dreta un italià, he estat cinc anys amb ells i encara estic esperant el dia que em preguntin pel tema sobiranista”. L’eurodiputat ha explicat que les preocupacions són unes altres i que els europeus no volen saber 'res de res' pel precedent que suposaria. A més, ha manifestat que espera que les eleccions europees no es converteixin en una mena d’enquesta per saber què en pensen els catalans. “Espero que no sigui així. Les eleccions europees estan fetes per una altra cosa. No s’ha de tergiversar el sentit d’unes eleccions”.

Fisas a més, ha assegurat que no hi ha el mateix respecte per l’opinió dels nacionalistes com pels seguidors del PP. “A part de la violència, que hi és a les nostres seus, hi ha una pressió moral que no és acceptable. Molts regidors, sobre tot de pobles de l’interior, estan en una situació difícil, em diuen, -ja m’agradaria anar a les llistes, però després no vindrà a comprar a la meva botiga- . Això no és tolerable en una democràcia”.

Per concloure, l’eurodiputat ha expressat que el més important de tot, però, és que la gent vagi a votar el 25 de maig, “perquè les decisions que es prenen a Europa ens afecten en el dia a dia”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger