23 de mayo de 2014

La importància de votar en aquestes eleccions

Quan llegiu aquestes línies quedaran dos dies perquè anem tots a votar, el dia 25 de maig. Després de dues setmanes de campanya, ha arribat l’hora de treure conclusions. Resultaria massa fàcil desacreditar els contraris enumerant algunes ocurrències que es volen fer passar com idees, o caient en el recurs fàcil de l’insult quan ja no es té res més a dir. Si es vol que la ciutadania segueixi confiant en la política, fora bo desterrar aquestes pràctiques que poden engrescar a la gent, sí, però a canvi de crispar l’ambient i no portar enlloc.
Es tracta d’escollir la candidatura que veritablement vagi a defensar els interessos de tota una col·lectivitat que es diu Espanya, la qual cosa inclou també Catalunya malgrat que alguns segueixin sense adonar-se. Algú que sàpiga defensar les nostres postures davant les institucions comunitàries pensant en la població i no en les consignes del partit, que tingui capacitat de resposta davant les adversitats i no hagi d’esperar que li diguin el que ha de fer potser massa tard. Persones amb experiència en això de batallar a Brussel·les defensant els interessos de tots els sectors econòmics espanyols. Hem presenciat darrerament una competició a veure qui es penjava més medalles sobre el que s’havia aconseguit a Europa, i els qui més cridaven han aconseguit sonors fracassos o, en el millor dels supòsits, atribuir-se èxits que no els hi corresponen.
També és el moment de superar divisions internes exageradament artificials que no porten més que a la confusió. Voler plantejar aquests comicis com si d’unes primàries cap a la secessió no és només una bajanada; és també un error majúscul principalment perquè la immensa majoria europea no està per aquestes històries. Es el problema de viure en la mentida permanent: que se l’acaben creient.
Estem passant temps complicats, i potser encara haurem de patir un temps més. Però el que no es pot amagar és que els sacrificis que ens ha tocat suportar comencen a donar fruits. Mínims, sí, però fruits que van creixent cada dia que passa. Des d’aquest partit hem demostrat que, encara que ens diguin qualsevol cosa menys bonics, ens interessa la ciutadania i ho venim demostrant a tots els fòrums on tenim representació. Aquest convenciment és el que ens porta a demanar el vot al PP, per més somriures que pugui això provocar i es vulgui desviar l’atenció amb anècdotes irrellevants. Tenim idees clares i les portem a terme malgrat no sigui electoralment agradable. És preferible a mostrar talant molt sorollós però totalment buit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger