10 de marzo de 2014

Nota de Prensa

Publicado en l'Actual

L’altre punt de vista del nacionalisme
Una trentena de persones van assistir a la presentació de Los Muros de Cataluña, de Javier Montilla, dissabte al matí a la Sala d’Actes d’El Mirador
Sergio Ruiz
Javier Montilla, columnista a La Voz Libre, a Diario Siglo XXI i blocaire d’Intereconomia, va presentar el seu llibre Los Muros de Cataluña dissabte al matí a la Sala d’Actes d’El Mirador. L’acte, organitzat per la secció local del Partit Popular, va atraure una 30a de persones, entre les que es trobaven representants del PP de la comarca del Vallès Occidental, Sabadell i Terrassa.

El llibre analitza el nacionalisme català des d’una perspectiva diferent. Segons Montilla, el nacionalisme que s’ha anat alimentant durant els últims 30 anys d’autonomia ha originat un règim autoritari basat en tres principis: la manipulació de la història, la persecució dels dissidents i la creació d’un enemic, que és Espanya. “S’està creant un pensament únic, i això és molt perillós. Tots els que no som independentistes a Catalunya som mals catalans i tots aquells que si que se’n senten, són els bons catalans. Per tant, s’estan construint dues Catalunyes, posant de manifest que estem en un veritable règim”, explica Javier Montilla. Al llibre, Montilla destaca el paper de l’escola com a principal generador d’aquest corrent de pensament únic, juntament amb els mitjans de comunicació. “A Catalunya no hi ha mitjans de comunicació veritablement lliures, perquè tots reben subvencions, i per tat no hi ha llibertat d’expressió”, assegura l’autor. El llibre es presenta com un manual per conèixer totes les claus del que està passant a Catalunya.

Durant la presentació, Javier Montilla també va advertir sobre la perillositat dels nacionalismes, siguin quins siguin.“El nacionalisme parteix de la base de que un territori està per sobre de les persones que hi viuen. Per tant, tot allò veritablement important a la vida com són l’empresa, les persones, les llibertats i els drets estan per sota de la nació, la pàtria o, tal i com diuen aquí, la voluntat del poble de Catalunya”, explica Montilla. L’autor de Los Muros de Cataluña també es va referir al govern espanyol, assegurant que s’ha de mantenir ferm en el que respecta a la Consulta de Catalunya. “El govern espanyol ha de complir la llei. No hi pot haver una consulta a Catalunya perquè no és legal i en tot cas, si hi ha una consulta, tenim dret a decidir tots els espanyols, no només els catalans”, explica Javier Montilla.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’acte també va comptar amb la lectura d’un manifest per part de dos militants del PP de Castellar. En acabar la presentació, es va obrir un petit debat entre els assistents. Los Muros de Cataluña es pot trobar a les llibreries des de fa un any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger