23 de marzo de 2014

Fer poble

Com cada any hem celebrat la festivitat de Sant Josep. I també, com és tradicional, amb la fira corresponent. Acompanyats per una climatologia favorable (avantatges d’encomanar-se als sants en un dia com aquest), ha estat un veritable èxit de participació ciutadana, així com dels diversos expositors que ens han obsequiat amb els seus productes oferint una àmplia oferta de les seves especialitats. Veritablement, és una fira de la qual cal sentir-se orgullós.
I tot aquest tarannà tant positiu es transforma en pessimisme al dia següent amb un senzill acte de realisme: amb tantes possibilitats com se’ns ofereix als castellarencs per donar-nos a conèixer per les nostres activitats, resulta que ens trobem amb una manca d’iniciativa de l’anomenat sector públic que fa tremolar. No és el primer cop que parlem d’això, però és que després de veure el que vàrem veure dimecres passat ens queda la sensació de que es podria fer quelcom més perquè la nostra vila surti als mapes més sovint.
Tenim espais lliures per fer més fires al llarg de l’any; més festes populars; més esdeveniments de caire cultural o de lleure; i quan es va a proposar qualsevol iniciativa a la regidoria corresponent, ni una sola paraula de suport. És més, tot són problemes a priori, si és que hi ha la sort de que algú es digna a escoltar la proposta que sigui. Pot espantar el tema econòmic, com és ben normal, però hi ha més d’una iniciativa en la qual a l’Ajuntament no li costaria ni un cèntim ajudar a organitzar-la. Si llavors entren en joc temes de gelosia o ganes de sortir a la foto en primera fila, doncs ja la tenim liada, i així van les coses.
Que val la pena fer coses, que la gent ho agrairà i a la llarga serà un benefici per a tota la població. Cal només tenir una miqueta de ganes i de generositat per dur-ho a terme, i estem comprovant com, lamentablement, el nostre equip de govern no està del tot per aquesta tasca. Hi ha moltes formes de fer poble, algunes amb més soroll que d’altres, i de tant en tant convé fer una mica de gresca perquè ens coneguin arreu més enllà de fer estelades amb espelmes o similars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger