1 de junio de 2013

Desnonaments

En aquest darrer ple municipal s’ha aprovat una proposta per aturar els desnonaments a la vila, la problemàtica generada pels casos d’impagament de les hipoteques i lloguers que poden arribar a portar a que una família perdi el seu habitatge. 
Per coherència amb el que venim mantenint des de fa molt temps, el nostre vot ha estat favorable. Es tracta d’una proposta amb més coherència que les presentades per L’Altraveu fins ara i amb mesures una mica més concretes i reals pel que fa als desnonaments. 
Ho hem dit moltes vegades i ho repetirem les que calgui: estem totalment al costat de totes aquelles persones i famílies que es troben en dificultats per mantenir el seu habitatge a causa de la lamentable crisi que vivim. El nostre suport és i serà total.
Però això no ens ha de fer perdre la visió de la realitat ni prometre allò que no es pot aconseguir. No deixa de resultar curiós que sigui ara, quan des del govern central s’ha legislat al respecte omplint un buit que irresponsablement havien deixat els governants anteriors, quan es presenta aquesta proposta des de l’equip de govern municipal. I crida l’atenció perquè des de l’Ajuntament es podia haver fet una feina molt important i, a la vista de la proposta, sembla com si haguessin estat dormint fins ara.
També hem de deixar palès que ja comença a ser hora de deixar de fer brindis al sol amb un tema tan delicat com aquest. La problemàtica actual de l’habitatge és massa complexa per resumir-ho en poques línies. Si no establim ponts de diàleg sincer entre totes les parts implicades, sense buscar culpables que ara no ajuden a trobar la solució, només es genera crispació de difícil final. I voler mesures “a la andaluza” amb el tema de com destinar els habitatges buits pot resultar molt perillós perquè es barregen masses coses i aquesta mena de populismes poden tenir conseqüències molt negatives per a tothom.
Ara és quan ens hem de posar tots a treballar perquè la problemàtica de l’habitatge pugui tenir solucions adequades per a cada situació, deixant de banda demagògies fàcils que només serveixen per espatllar l’ambient. Comença a ser hora de no seguir separant a la gent entre bons i dolents en aquesta matèria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger