29 de mayo de 2013

Nota de Prensa

Publicado en l'Actual

El PP vota a favor del pla municipal contra desnonaments

El ple de maig va aprovar per unanimitat una proposta consensuada amb la PAH i Càritas per aturar els desnonaments a la vila. També es va aprovar una moció contra la LOMCE i L’Altraveu va perdre la seva contra el ‘fracking’
J.G.
Un dels grans moments de la política municipal que seran recordats aquest mandat va tenir lloc en el ple de dimarts passat, amb la sala de Ca l’Alberola plena de gom a gom. Els dos regidors del Partit Popular (PP), Antonio Carpio i Víctor Martos, van decidir, davant la sorpresa dels altres grups municipals i dels membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), votar a favor del pla d’acció municipal contra els desnonaments.

La del portaveu popular era la intervenció més esperada de la nit després que tant CiU com L’Altraveu avancessin el seu suport al pla contra els desnonaments, que també gaudia del suport de la PAH i de Càritas, les dues entitats locals molt actives en aquesta problemàtica social. De fet, Antonio Carpio va obrir la seva intervenció afirmant que estàvem davant del ple “més destacat del mandat”. Tot i defensar la nova llei hipotecària del PP -molt criticada per la resta de grups i pel propi pla-, i assenyalar que el text definitiu no recollia les propostes que havien fet, Carpio va advertir que això “no impedia la nostra implicació total”.“Compartim la finalitat del pla, però no el discurs populista que volen fer alguns ‘justiciers’ que pretenen separar la gent entre bons i dolents. Pel benefici del nostre poble el nostre vot serà a favor”, va dir el portaveu popular.

D’aquesta manera, el pla aconseguia el consens polític i social que, l’alcalde Ignasi Giménez, després de felicitar els regidors del PP, va qualificar d’importantíssim: “És necessari que els ciutadans visualitzin que el plenari vol tirar endavant aquesta proposta amb l’esforç de tothom”.

Abans de la votació, la regidora de Serveis Socials, Glòria Massagué, va explicar el pla, que té per objectiu“donar la millor solució possible als veïns afectats per la problemàtica dels desnonaments” i que la voluntat havia estat “recollir totes les aportacions”. “Des del primer moment la intenció va ser comptar amb la PAH”, va apuntar Massagué. La regidora també va recordar que des del 2008, l’actual equip de govern ha anat reforçant l’Oficina Municipal d’Habitatge i que aquest 2012 s’havien atès 20 famílies afectades per possibles desnonaments, però que en els anys anteriors també s’havia ajudat a 14 i a 13 famílies el 2010 i el 2011. A banda de les tasques d’ajut i acompanyament, el pla aprovat per tots els grups municipals vol suposar un punt i final als desnonaments a Castellar perquè, segons Massagué, “calen polítiques que donin garanties reals perquè no hi hagi cap família sense llar”.

CiU i L’Altraveu es van sumar al discurs de la regidora de Serveis Socials. Lluís Bacardit (CiU) va assenyalar que“cada desnonament és un fracàs” i el pla inclou “mesures oportunes i ambicioses” per fer front a una problemàtica que “ha sofert un augment espectacular”. Bacardit també va matisar que el seu grup estava“a favor de la dació en pagament, però no en tots els casos” i que caldria una modificació de la llei concursal que ho regulés millor.
Per la seva banda, Xavi Bella (L’A) va voler fer una mica d’història de la problemàtica: “La lluita fa més de quatre anys que dura, un problema social de primer ordre, una estafa perquè l’única opció de la població per accedir a l’habitatge era el sobreendeutament i les polítiques públiques així ho incentivaven”. Bella també va dir que l’única solució ha vingut de la societat civil, amb entitats que estan liderant les protestes i la lluita contra els desnonaments. Per això, el regidor va afirmar que “la proposta va a remolc i ens hauríem d’haver anticipat” com Ajuntament. El regidor de L’Altraveu també va dir que, tot i això, el pla ha de ser “un punt de partida, una eina real que es demostri operativa i planti car a les injustícies” dels desnonaments.

‘fracking’ i lomce || El ple de maig també va debatre dues mocions que van tenir resultats ben diferents: la moció contra la LOMCE, popularment coneguda com ‘Llei Wert’, va ser aprovada amb el vot en contra del PP després de rebre duríssimes crítiques per atacar el català, oferir un model adoctrinador i ideològic, disminuir les competències de Catalunya i apostar per la recentralització. El regidor del PP, Víctor Martos, va defensar-la perquè la considera “una resposta al nostre fracàs educatiu”.

En canvi, la moció presentada per L’Altraveu per declarar Castellar municipi lliure de ‘fracking’ (el mètode per a l’extracció d’hidrocarburs amb fractura hidràulica) no va prosperar. CiU va retreure a L’A que no hagués ajornat la presentació de la moció a l’espera que el Parlament donés a conèixer un estudi que s’està elaborant sobre el tema i el PSC va afirmar que L’A havia estat “poc flexible” a l’hora d’acceptar les seves aportacions. Per part de L’A, Bella va acusar PSC i CiU de “no tenir la valentia de dir no al ‘fracking’ a Castellar sense embuts”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger