26 de mayo de 2013

Alguns no s’aclareixen

Portem unes quantes setmanes en les quals alguns s’omplen la boca parlant de democràcia d’una forma certament parcial. Si es tracta d’iniciatives clarament independentistes, democràcia al canto; si es tracta de decisions judicials o legislatives d’un altre tarannà, és un atac a Catalunya.

A part de tractar-se d’un exercici demagògic lamentable, és un clar reflex d’aquella dita castellana del “dime de lo que presumes y te diré de lo que careces”. I tenim un exemple molt evident amb la recent aprovació del projecte de llei sobre la reforma del sistema educatiu. No entrarem avui a parlar del seu contingut, força ampli i que respon a una necessitat indiscutible sobre que alguna cosa calia fer sobre el tema educatiu a tot a Espanya. El que crida més l’atenció és la reacció histèrica d’alguns sobre un suposat atac a la immersió lingüística que només passa a la seva imaginació.

Els suposats atacs a la llengua catalana no és que siguin absolutament infundats, és que s’ha de ser un retorçat com per deduir tal cosa d’aquesta llei. Si no s’haguessin acostumat tant a no fer cas a les diverses sentències judicials que s’han dictat sobre la matèria no hi hauria lloc a cap polèmica. Però és més fàcil mantenir una mentida descomunal, que ja dura més de trenta anys, que raonar una mica.

Si la llengua no és un problema per a la població, no s’entenen les ganes dels nacionalistes a fer un “casus belli” d’aquest tema. Comença a ser un tema d’estudi psiquiàtric aquesta fòbia, i mira que la solució seria molt senzilla: llibertat absoluta per escollir llengua vehicular i per impartir les assignatures. Aquest sí que seria un exercici d’higiene democràtica exemplar, però podria comportar que alguns mites caurien com fruita madura.

I amb aquestes bajanades ens perdem el més important: un intent per aconseguir una educació de qualitat, on es prioritzi el bon resultat acadèmic i demostrar coneixements en lloc de la disbauxa viscuda fins no fa gaire temps. I és que resulta més fàcil quedar-se en la fullaraca que aprofundir en el més important. És clar, alguns no s’aclareixen sobre el que realment és més important, i així ens va.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger