9 de junio de 2013

Zones d'oci

Una constant en les reivindicacions populars ha estat la de dotar de zones verdes i d’oci a les poblacions. No cal ser gaire il·lustrat per entendre la bondat d’aquesta iniciativa, en un context en el qual les ciutats i viles són dominades cada cop més pels blocs de formigó, habitatges i tota mena de construccions. Fa molts anys es deia que això era progrés, però també es va aprendre que no té perquè estar contraposat a tenir espais lliures i de lleure. No cal dir que, a més, haurien de ser zones o equipaments amb un mínim de bon gust i a l’abast de tothom, tot i que no sempre s’aconsegueix.
Però sovint ens oblidem tots plegats de la lectura d’aquest desig tant saludable: a aquests parcs, aquests jardins, els cal de tant en tant un manteniment. I aquí és on molts municipis tenen mancances, i Castellar no n’és una excepció. Tenim la sort de comptar amb parcs i places amb vegetació diversa que requereixen la seva atenció, i el resultat no sempre és el més desitjat. Només cal donar una volta per la Ronda Ponent i veurem un passeig amb unes herbes i uns arbustos que de tant en tant s’haurien de cuidar, no només per l’aspecte visual si no també per elementals normes d’higiene pública. 
No es demana uns parcs com els anglesos, però sí un mínim de sensació d’estar cuidats. I el cas contrari, com seria la plaça Catalunya, un cúmul de formigó que respon a un estil determinat que requereix, a canvi, un manteniment encara més acurat per la seva pròpia idiosincràsia i que, en el nostre cas, no és així. Tampoc es demana que brilli com un mirall, però sí que no doni aquesta sensació de descuit que fa mal a la vista.
D’exemples, n’hi ha bastants més, i es tracta d’una reflexió que caldria fer entre tots. No demanem fer grans dispendis amb els temps que corren i que tampoc son necessaris; ni uns esforços sobrehumans que facin inviable la tasca per els recursos humans a destinar. Només una mica més d’atenció als indrets on realment fa falta aquest plus d’atenció i millora, i una distribució més assenyada dels recursos destinats a aquestes finalitats per aconseguir un benefici del qual gaudirem tots els que vivim a Castellar. 
S’ha fet molt i ho reconeixerem allà on calgui; ara és temps de mantenir el que ja s’ha fet més enllà de l’espai Tolrà i de la Plaça del Mercat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger