11 de octubre de 2012

Busquem solucions?

Anem per qualsevol carrer, de Castellar o de qualsevol altre lloc, i la sensació de desànim es pot palpar a l’ambient. Fins i tot es veuen afectades persones que tenen feina estable o que la seva posició no ho faria pensar mai. Es natural. Qui no coneix a algú, amic o familiar, que hagi perdut la feina, que tingui problemes per arribar a final de mes, o fins i tot vegi perillar el seu habitatge? Aquesta és la realitat diària, i no hem d’amagar-la per dolorosa que resulti.

Els qui ens dediquem a la política de qualsevol àmbit, donat el compromís que hem adquirit amb la ciutadania, també estem preocupats per aquest context general. Qui pensi que la música no va amb nosaltres està molt equivocat, i comença a ser hora de dir-ho força clar. També ens afecta a nosaltres la crisi perquè també som persones com tots els ciutadans, amb els nostres propis problemes i dificultats. Però donada la nostra posició la nostra tasca principal és intentar trobar solucions, a més o menys termini, a les inquietuds i problemes dels ciutadans. I quina és la millor manera de fer-ho? Molt simple: escoltar a la gent. 

Com ja és conegut, aquest partit tènia oberta una oficina d’atenció als ciutadans tots els divendres a la tarda, a l’Ajuntament i que ara a passat a la nova seu del PP de Castellar, on estem a disposició de tots aquells que vulguin fer-nos copartíceps de la seva situació i dels seus suggeriments i aportacions. Podem dir que des de que va sortir aquesta iniciativa ha estat molt positiva, havent rebut un bon nombre de visitants. També ens hem posat a disposició de diverses associacions de Castellar, des de comerciant a empresaris, passant per veïns i d’altres, amb l’única pretensió de escoltar allò que ens vulguin dir o proposar per a buscar una millora a la situació de la nostra vila. I hem de dir obertament que alguns d’aquests col·lectius no s’han mostrat gaire comunicatius. En el context actual, el més important és unir forces i iniciatives, per petites que siguin; i quan més gran sigui la unió, més possibilitats d’èxit hi ha. Per descomptat, miracles no es poden esperar, però sí fer-hi alguna cosa com a mínim per establir un marc d’actuació. I convé afegir un aspecte sovint menyspreat: el PP de Castellar només té dos regidors a l’Ajuntament de Castellar, és cert; no pintem res davant 13 regidors de l’equip de govern, evidentment. Però podem assegurar que totes les preguntes i propostes els fem arribar al consistori, i caldria tenir en compte que, avui dia, el govern central, ves per on, és del PP, i encara que resulti increïble aquest Grup Municipal amb només dos regidors sol ser escoltat en altres instàncies del partit. 

Insistim, miracles no es poden fer, però valdria la pena no menysprear totes les oportunitats que la política ens doóna en el nostre tarannà diari per combatre la situació actual que ens afecta a tots. Deixar passar segons quines iniciatives pot ser un gran error. 


        Foto: Josep Graells

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger