25 de mayo de 2012

Circulació prop de les escoles

Molt sovint, quan parlem de la policia local, una associació d’idees fàcil és assimilar-la amb la regulació del trànsit de vehicles dins del poble. Tot i que les seves funcions són molt més àmplies, potser es tracta de la imatge més propera que tenim d’ells. Reminiscències dels “urbanos” de Barcelona, probablement.

Veritablement, regular la circulació de vehicles és una feina important i seria obvi qualsevol comentari al respecte. Sortosament, a Castellar no podem queixar-nos de tenir problemes de trànsit al casc urbà fora de situacions molt puntuals. Però hi ha un moment en què la seva presència és molt agraïda, i és a l’hora d’entrada i sortida dels nens de les escoles. Molts sabem que es tracta de situacions de força moviment concentrades en un espai molt curt de temps que pot provocar situacions de perill per a les persones, molt especialment per a la canalla. No cal dir que els conductors vigilen quan s’apropen a les escoles, i resulta tranquil·litzador veure els agents municipals vora les escoles.

El problema surt quan es produeix algun accident vora una escola i s’hi veu afectat un nen o una nena, o ens trobem algun conductor que no actua amb la prudència aconsellable en aquests casos. Una reacció fàcil és buscar culpables i pensar allò de “on és la policia?” Cal tenir present que compten amb us mitjans limitats i no és ara el moment de parlar d’això, però sí que implica que no puguin estar a tot arreu i a la mateixa hora. Ja sabem, el do de la ubiqüitat és propi dels sants i la policia encara no ha arribat a tant, tot i que els falta poc. És per això que potser fóra bo plantejar-se una actuació més itinerant. Ja sabem que el centre del poble està molt transitat i ja ens sembla bé que a la sortida de l’escola de La Immaculada hi hagi aquesta vigilància del trànsit, però a la sortida del Mestre Pla, per exemple, també s’hi han viscut moments de risc que no han comportat una desgràcia perquè no tocava. En la nostra ingenuïtat, pensem que veure passar de tant en tant algun vehicle policial per totes les escoles pot comportar un efecte dissuasori i de control que pot resultar beneficiós.

Insistim: hem d’estar orgullosos de la nostra policia local, i ho hem reiterat per activa i per passiva. Només es tracta de poder ajudar a que la seva tasca sigui encara millor.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger