23 de marzo de 2012

Ser valent davant l’adversitat

Que els temps que corren són difícils, ho sabem tots. Que ningú s’escapa de patir la crisi, cadascú a la seva manera, també. Però això fa que sigui també el moment de ser atrevit, d’afrontar la situació amb valentia i buscar la forma d’intentar donar-li la volta a la situació.

No es tracta d’una frase feta, ni d’un eslògan publicitari. Ja sabem que els temps no ajuden a fer aventures, però cal afrontar la situació. Fem una volta per Castellar i un dels fets que més ens afecta és veure com comerços que portaven una pila d’anys al servei de la ciutadania s’estan veient obligats a tancar les seves portes. Cada persiana que s’abaixa és un drama per a tots, no només per al propietari del negoci, ja que un perd el seu modus vivendi i la resta perdem un servei al qual ja ens havíem acostumat. Tanmateix, l’oferta d’oci de la nostra vila és força reduïda, la qual cosa fa que les ofertes comercials es vegin penalitzades.

Arribat a aquest punt, és hora de fer-se alguns plantejaments. El comerç de Castellar ve patint des de fa molt temps un abandonament pels nostres rectors municipals, més preocupats en els seus problemes interns que en aquells que ens afecten a tots, i el comerç n’és un dels més importants. No es veuen intents de potenciar les botigues més enllà de publicitat molt minsa. Però si el petit comerç ja és preocupant, tampoc es veuen esforços per millorar la situació general. Tots, quan entrem o sortim de Castellar direcció Sabadell podem veure àmplies extensions de terreny totalment desaprofitades. D’acord que es tracta de zona industrial, però la pregunta és obligada: que no hi ha ningú que hagi pensat a donar a aquells terrenys un aprofitament amb el qual ens veiem afavorits tots els qui vivim a Castellar? Ja sabem que és políticament incorrecte, però no seria mala idea pensar en un centre comercial, o una zona d’oci a l’estil d’algunes poblacions veïnes nostres i que tots ja coneixem. Ràpidament pot sortir qui pensi que un centre comercial pot acabar amb el petit comerç, quan està més que demostrat que poden conviure amb tota tranquil·litat grans superfícies amb botigues tradicionals; és qüestió d’adaptació a les noves situacions. I no diguem una zona d’oci, perquè acostumem a no veure que es tractaria d’un pol d’atracció cap a la nostra vila de gent d’arreu la comarca, a més d’una font de llocs de treball, i ens quedem en les molèsties que pot ocasionar, cosa que no hauria de preocupar davant la gran tasca que realitza la nostra policia municipal.

Ens estem lamentant de com van de malament les coses, i potser la solució la tenim al nostre abast, molt més a prop del que ens pensem. Cal una mica de voluntat política per part dels que governen el nostre Ajuntament per a aconseguir grans fites. Es difícil, ho sabem, però també sabem que és possible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger