9 de marzo de 2013

Manteniment municipal

De tant en tant convé reflexionar quin és el destí dels impostos que paguem com a veïns de Castellar. Tranquils, que no és per parlar ni dels pressupostos municipals ni pel destí que es dóna a certa quantitat de diners. Avui no toca. A més de despeses de caire social, que mai són poques, una part important també està destinada al manteniment del que podríem denominar béns d’ús comú per a tota la ciutadania. Vetllar perquè l’enllumenat públic funcioni correctament; tenir cura del manteniment dels espais verds que puguin haver-hi al municipi; sense oblidar l’etern tema del servei de neteja. De ben segur que no estem descobrint res de nou. Però també hi ha una despesa que no sempre se li dóna el millor destí, i és el manteniment dels carrers. Volem referir-nos al manteniment de l’asfaltat i de les voreres, tema que en un municipi de l’amplitud com és Castellar ha de tenir la seva importància.
Algun cop hem manifestat les queixes dels veïns que viuen a les urbanitzacions que, cal recordar-ho, formen part del nostre terme municipal. Els problemes d’enllumenat son endèmics, i el manteniment del ferm dels carrers resulta manifestament millorable. De tant repetir-ho estem a punt de fer un “hit parade” tot i que els mateixos veïns semblen estar-hi acostumats i ho viuen amb una resignació admirable. Però si aquest problema comença a veure’s al casc urbà tradicional, allà on solen passar més vehicles i més persones, potser convindria fer-hi una mica més de cas.
Molts dels carrers i passejos de la nostra població presenten un asfalt amb més forats dels desitjables. Convé recordar que també circulen motos i bicicletes, i per més precaució que tinguin segueixen sent els mitjans de locomoció més vulnerables. I, a més, una mala caiguda d’un ciclista o un motorista en aquestes circumstàncies pot tenir conseqüències irreparables.
No demanem una llista d’actuacions a realitzar pel manteniment dels carrers; tampoc es tracta d’això. Però sí una actuació més eficaç quan es tracta d’aquesta mena d’obres sobre un bé públic com són els carrers. En lloc de queixar-se de les retallades, una actuació a temps ens pot evitar un disgust.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger