8 de marzo de 2013

Manifest Dia Internacional de la Dona



El Partit Popular vol manifestar, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el seu més ferm compromís a assolir la igualtat entre homes i dones consagrada en la nostra Constitució com Dret Fonamental.

Gràcies a l'esforç col·lectiu hem aconseguit superar molts obstacles, però encara ens queda camí per recórrer per a aconseguir una igualtat plena, que no s'assolirà mentre aquesta no es garanteixi en tots els àmbits:


· En la igualtat d'oportunitats en l'accés al mercat laboral.

· En la remuneració salarial: igual treball i responsabilitat, igual salari.
· En la empleabilitat: mentre l'atur femení superi al masculí i les seves taxes de temporalitat en l'ocupació siguin també més altes.
· En la maternitat: reconeixent-la com un dret i un benefici per a la societat.
· En la cura dels fills i les persones majors, defensant la coresponsabilitat.


En un dia com avui el Partit Popular:

· Reitera el seu compromís en la defensa de la llibertat de la dona per a treballar, en igualtat d'oportunitats i sense política de quotes. És imprescindible equilibrar la balança de la responsabilitat entre homes i dones, sense obstacles al mèrit i l'esforç.
· Es compromet a impulsar les accions contra la desigualtat salarial, actuant de forma conjunta i coordinada des de tots els àmbits sobre els factors que perpetuen aquestes desigualtats.
· Promourà actuacions dirigides a millorar la empleabilitat de les dones que tenen necessitats especials per trobar-se en situacions de vulnerabilitat i/o risc d'exclusió social i laboral.
· Manifesta el seu compromís per a l'elaborar el "Pla Especial per a la Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes en l'Àmbit Laboral i contra la Discriminació Salarial".
· Protegeix les noves reformes contingudes del Codi Penal en la lluita contra la violència de gènere i suport a les víctimes.
· Impulsarà polítiques de prevenció, encaminades a aconseguir la Igualtat de tracte, com principi vinculat amb el dret a la dignitat de la persona, parant esment integral a les víctimes.
· Defensar la llibertat de la dona per a decidir com compatibi.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger