16 de marzo de 2013

Compromesos amb la Ciutadania

És de tots conegut l’ambient pessimista en que ens movem. En un context en el qual hi ha poques bones notícies, gaudim d’una classe política que no sempre està a l’alçada de les circumstàncies; i això es pot dir de qualsevol àmbit de l’administració. Només cal llegir les enquestes que es publiquen, on els polítics son un dels primers problemes de la ciutadania. Castellar no és una excepció, i els nostres conciutadans també tenen aquesta sensació.

Davant d’això l’única solució radica en que la gent ens conegui més a prop i vegi que, pel fet de que alguns tinguin actuacions censurables, no tots els que es dediquen a la vida política han d’estar ficats al mateix sac. Aquest és un dels motius pels quals, com ja és conegut, tenim la nostra seu oberta a tothom els dimarts i divendres a la tarda, on atendrem als castellarencs que ens vulguin conèixer de més a prop.

I per la nostra pròpia experiència hem vist que mols ciutadans també estan posant de la seva part perquè les coses canviïn. Davant el context comentat al inici, una postura fàcil és el típic “ja s’ho faran”.

Però també es pot reaccionar de forma diferent, com seria involucrar-se més en la vida política i ciutadana, i apropar-se als representants municipals per a exposar les seves idees i suggeriments, com també a trobar les respostes a les seves preguntes. Es que l’error d’identificar la vida política amb la vida dels partits costarà molt temps d’erradicar. Convé recordar que la “política” és fer la vida d’un ciutadà, i que pagar impostos, per exemple, és fer política. Per tant, aclarim primer els conceptes i després posem-hi remi.

Dit això, el que estem aprenent d’aquestes visites de la gent és que, malgrat el que pugui semblar pel que es diu al CIS, la ciutadania segueix tenint interès en que la situació millori, i tothom pot aportar la seva idea, el seu projecte, o el seu simple comentari perquè es pugui  buscar un futur millor. I això també ens fa veure que els qui dediquem part del nostre temps a la política hem de tenir sempre present que el nostre deure és amb la gent, tant els qui ens han votat com els que no. No es pensin que les visites de la gent i dels correus que anem rebent no ens ha caigut algun que altre pal, però sempre és ben rebut perquè de tot es pot aprendre.

Seguim amb el compromís que vam adquirir amb tots els castellarencs quan, amb els seus vots, ens van donar accés al consistori: estar a seu servei. Dins les nostres minses possibilitats seguim tenint una veu, i la volem posar a l’abast de tota la població. Ja que hi ha interès en superar aquesta situació, posem-nos tots a treballar: uns aportant les seves propostes, i els altres donant-li veu. El resultat final valdrà la pena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger