28 de enero de 2013

Petites millores

Sovint ens queixem tots de com està de difícil la vida, i en els temps actuals encara més. Ens demanen per tot arreu esforços pel bé general, i amb més o menys conformitat ho fem. Però en aquests casos també hauríem de demanar a aquells que ens demanen paciència que facin alguna cosa per facilitar aquest esforç.
I les solucions que es proposen acostumen a ser d’allò més senzill. Quantes vegades ens hem fet reso de les queixes de la ciutadania amb el servei de neteja municipal, i de tant en tant convé fer la reflexió personal sobre què fem cadascun de nosaltres per millorar o, si més no, facilitar aquest serveis. Seria el cas de la utilització dels contenidors d’escombreries, quan es pot veure com alguns dipositen deixalles fora d’ells. Excuses poden haver-hi moltes, però la realitat és que, per una banda, hi ha algú lleugerament despistat; i, per altra, alguna petita millora es podria fer. I una petita millora que es podria fer, a més de posar en algun que altre indret algun contenidor més, és posar cendres a les papereres dels carrers adossats als suports clavats al terra. Forma de no llençar burilles al terra de qualsevol manera i, també, una forma sibil·lina de recordar als fumadors la seva responsabilitat envers els altres.
Veiem que aquest petit exemple recull dos formes de millorar, tant per part dels ciutadans com dels que regenten l’administració de la ciutat. I potser cal insistir-hi més en aquestes petites millores que no representen cap disbauxa pressupostària a cap ajuntament, al temps que impliquen una voluntat de millorar la situació de la gent. Ja tenim un primer exemple en la nova empresa que gestionarà les zones blaves i l’aparcament municipal del mercat. Una petita millora com és que es pugui pagar un parquímetre amb targeta bancària pot ser aviat una realitat, i no és es que hagi costat cap fortuna.
Com veiem, els grans problemes macroeconòmics estan lluny de poder arreglar-se tan fàcilment. Però hi ha petites coses que, amb una mica de voluntat per part de tots, ens poden fer la vida diària un xic més senzilla. I, a més, el cost econòmic és ínfim comparat amb el benefici general.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger