13 de abril de 2012

No ens n’oblidem

És de tots conegut que la conseqüència més important de la situació que vivim actualment és la desocupació. El drama de perdre la feina porta aparellats un munt de problemes que no cal enumerar aquí, però sí que cal aturar-se en un d’ells. La disminució i fins i tot manca absoluta d’ingressos pot portar aparellada la pèrdua de l’habitatge, sigui de lloguer o de propietat, davant la impossibilitat de fer front al pagament del lloguer o de la quota de la hipoteca.

Ens podem dedicar a perdre el temps buscant un culpable o a lamentar la desgràcia que ens ha caigut; o també a buscar teories extravagants que només serveixin per a emmascarar el problema, que de tot hi ha. El cas és que qui es troba en aquest problema el que demana als seus representants polítics és una sortida a un problema sobrevingut que, tinguem tots per segur, ningú s’ha buscat. Ja fa un temps es va presentar en un plenari municipal una moció de L’Altraveu tot demanant que es busquessin mesures per a palesar aquesta situació, moció a la qual vàrem donar el nostre suport com no podia ser d’altra manera. Han passat uns quants mesos, i la sensació és que el tema ha quedat com aparcat.

Ara tenim una oportunitat excel•lent. S’ha aprovat per part del Govern central un codi de bones pràctiques per a les entitat financeres sobre com tractar aquesta problemàtica, i la resposta ha estat positiva. Es pot discutir tot el que es vulgui sobre la mesura en si, per si realment resultarà efectiva, o l’actitud que pendran les entitats financeres d’ara en endavant, o fins i tot si la seva elaboració ha estat realista al establir alguns paràmetres un xic allunyats de la realitat que ens envolta als castellarencs. Però el que és innegable és que per fi hi ha una regulació, per mínima que sembli, per a encarar aquestes situacions totalment desagradables.

I aquí és on ha d’entrar un Ajuntament responsable. Ha d’existir un servei d’atenció ciutadana que assessori convenientment a les persones que ho requereixin davant d’una situació d’impagament; que no s’aturi en la simple consulta, sinó que estigui al costat del ciutadà quan vagi a negociar amb el seu banc, adoptant una posició de mitjancer en el cas que hi hagi discrepàncies en una matèria tant sensible com aquesta. El més important és que l’afectat es trobi recolzat en uns moments veritablement dramàtics, i no cal insistir gaire sobre el que ens ocupa. Es important no oblidar-se d’ells.

Qualsevol mesura que es presenti per a ajudar els afectats per la pèrdua del seu habitatge tindrà el nostre suport. El més important és que no es lluiti per cada cas que es pugui presentar i es busqui la solució més adient. Com sempre diem des d’aquest partit, primer, les persones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger