20 de abril de 2012

Benvinguts?

Sempre direm que és un orgull viure a Castellar del Vallès. Una vila acollidora, tranquil·la, que ha experimentat un important creixement en els darrers anys tot i tenir inconvenients de comunicacions deficients i estar al costat de Sabadell i Terrassa. En qualsevol cas, tots som benvinguts a Castellar.

Com que no podem canviar la ubicació geogràfica, ni tampoc està al nostre abast millorar les comunicacions d’accés a la nostra vila, potser sí es pot fer quelcom per a fer aquelles millores que no estarien de més de fer. Ja hem insistit força en les darreres setmanes en un millor aprofitament de les zones industrials que tenim a l’entrada del poble venint des de Sabadell, i alguna cosa s’ha fet tot i que per coincidència com és la nova rotonda B124 sense arreglar que dona accés al polígon del Pla de la Bruguera i amb el futur polígon industrial Can Bages encara en construcció sota el de Can Carner. Alguna millora ens ha suposat aquesta modificació a la carretera, però ara que l’obra ha finalitzat veiem que no es tracta només del trànsit. Li falta un toc personal.

A poc que visiteu les poblacions veïnes de Castellar, en totes hi ha una rotonda com en el nostre cas; i al seu centre hi ha un motiu de benvinguda a la població. Potser una bandera o un text, o el que ens podem imaginar, podríem fins i tot fer un concurs, però en tots els casos el denominador comú és la benvinguda a la població amb una bona imatge. Hi ha qui pensa que és una ximpleria, o que actualment resulta inapropiat, i és possible que tinguin una part de raó. Però pensem un moment quan anem a visitar a algun amic o familiar, si a l’entrada de casa seva té una catifa que diu “benvinguts”. L’efecte sempre és diferent.

De vegades, l’actuació d’una Administració no cal que sigui de grans obres ni projectes faraònics. Sovint petits detalls com el que hem exposat poden tenir un efecte molt beneficiós per a tots. D’acord, no perquè es faci un monolit de benvinguda vindrà més gent a Castellar, però sí poden tenir la sensació d’arribar a la vila acollidora que hem dit al començament i de la qual ens sentim tant orgullosos. I no es tracta d’una obra ni tan cara ni tan difícil de fer; només cal una mica de voluntat per part dels rectors municipals. Potser també el punt de partida al millor aprofitament de la zona d’accés a Castellar, però ja ho comentarem un altre dia.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger