25 de febrero de 2012

Independència? Ara no toca

Des del ple municipal de gener, ja sabem que es proposarà en el pròxim ple, una moció inspirada per ERC a favor de la independència de Catalunya des de l’àmbit municipal. Ja es van produir prou irregularitats en el ple passat amb la presentació d’aquesta moció que sortosament l’Alcalde de Castellar va actuar d’acord amb la seva responsabilitat, però ara la tenim de nou.

Ja resulta prou curiós que un grup sense representació municipal i amb una representació en altres nivells cada cop més minsa tingui tantes ganes de protagonisme, i a més li donin veu altres formacions en principi més serioses. És trist que L’Altraveu faci el paper d’innocent”, però aquesta és la seva responsabilitat amb els seus votants. Més curiós resulta el recolzament entusiasta de CiU, amb problemes quelcom més importants sobre la taula en altres responsabilitats de govern més directes i que mostra un sectarisme fins ara desconegut. És clar que ERC els està fent la feina bruta, i així poden sortir com a moderats (¡). Queda per veure la postura que adoptarà l’equip de govern del PSC, ja que donant pas a aquesta moció quedarà malament voti el que voti. Si és en contra, el seu suposat nacionalisme queda en entredit; si vota a favor, justament quedarà titllada com a “antinacionalista” i ja sabem què poc els agrada quedar malament; i si s’abstenen, deixaran aprovar una moció extramunicipal i amb un recolzament simbòlic. Aquest és el risc de voler ser simpàtic amb tothom.

La crua realitat és que parlar ara d’independència no toca. No només perquè amb la que esta caient resulta que és el debat més estèril que es pot plantejar, i els seus promotors ho saben perfectament; és que presentar aquesta moció no passa de ser un brindis al sol absurd. Fins ara tot es centrava en temes identitaris o de llengua, amb el resultat que ja han arribat a a cansar. Centrar-ho tot ara en temes econòmics és fer-se trampes al solitari, tot i que resulta més efectiu ja que toca la butxaca, i és quelcom que no agrada.

És una interpretació arriscada de la democràcia imposar el pensament d’una minoria (sí, d’una minoria) sobre tota la població. Però és que hi ha més: tota la moció, en el seu conjunt, és una gran mentida. I el més ofensiu: que ERC, el gran ideòleg del tripartit, i responsable molt principal de la crisi en què es troba la Generalitat, a més del descrèdit en què han deixat Catalunya tot i que ells ho neguin, vulgui encapçalar la independència de Catalunya és un insult a la intel·ligència. Que CiU jugui amb foc és la seva responsabilitat, tot i que poc a poc ens anem coneixent i les caretes van caient.

Com és fàcil de suposar, aquest grup municipal no recolzarà mocions com aquestes. No estem per perdre el temps amb focs d’artifici.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger