27 de febrero de 2015

No volem ser Solsona

Teníem l'esperança de rebre una mínima explicació coherent del que va passar el dissabte 14 diada de carnestoltes, confiant en què algú vetllaria perquè les festes populars fossin això, festes, i no actuacions partidistes encobertes, algú com la seva responsable municipal, però no va ser així.
Quina ingenuïtat: en lloc de rebre alguna paraula reconfortant va obsequiar a tota la sala de plens amb una demostració de pedanteria, prepotència i el que és pitjor, d'una talla política inadequada.
Molt il·lustrativa la seva "parrafada" sobre la història dels carnestoltes, absolutament fora de lloc i molt hàbil per dispersar l'atenció sobre el veritablement important, fent referència a l'origen pagà de la festa, així com la vinculació amb una tradició cristiana.
Però això és poc rellevant. El pitjor de tot és que, amb tota tranquil·litat, afirmés que "pel carnaval, tot s'hi val", gracieta amb la que es pensava fugir d'estudi i en realitat l'ha retratat com el que és: una sectària de llibre, de manual.
Ja ho sabem que es tracta d'ambient festiu, on es pot fer tota la xerinola que es vulgui, però sempre amb uns límits que qualsevol, pot entendre: el respecte als altres.
Totes les barbaritats que el Rei Carnestoltes va dir no ens ofenen gens ni mica; és ben sabut que no ofèn qui vol, si no qui pot. Els que si es van sentir molestos van ser molts pares i mares que ens van manifestar la inadequació del discurs del personatge en dansa, pel seu contingut i per a l'audiència a la que es dirigia.
Nosaltres escoltem a tothom que ens vulgui dir alguna cosa, sigui simpatitzant de qui sigui, cosa que no és ni serà mai el seu cas, i comença a ser molta gent a Castellar la que està farta de la seva forma d'entendre la cultura i les festes, i aquí té una prova més. Això va ser el que vàrem transmetre i que, evidentment, no va entendre en cap moment.
No tot s'hi val, o per ells valen els desafortunats esdeveniments del Carnestoltes de Solsona? Perquè ara són paraules grolleres i ho permeten, que més permetran amb la seva passivitat per aquests fets? O no ho volen comparar per pura hipocresia?
No ens quedarem callats esperant a veure com degraden el nom del nostre poble, no volem ser Solsona, Som de Castellar del Vallès i no tot s'hi val.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger