8 de diciembre de 2012

Castellar solidari

Ha començat el mes de desembre. El darrer mes de l’any, en el qual s’aprofita per fer balanç de tot el que s’ha fet al llarg de l’any que finalitza i coronat amb les dats entranyables del Nadal i Cap d’Any. Acostumen a ser dies lligats a l’alegria, però aquest any potser l’alegria no arribarà a tot arreu.

Es un tòpic parlar sempre de la greu crisi que vivim, i sovint ens fa oblidar que al darrere hi ha persones. Es tracta de famílies senceres on hi ha gent que pateix, que no té cobertes les necessitats més bàsiques de menjar o neteja. I el drama s’accentua quan els afectats son els nens i la gent gran, els més desprotegits en aquestes circumstàncies. No és ara el moment de buscar culpables ni de fer retrets a ningú, ja que a més de perdre el temps no ajuda gens a disminuir aquestes situacions. És més, la mateixa gent ens ha donat la solució.

Ha finalitzat a Castellar una campanya de recaptació d’aliments l’objectiu de la qual era arribar als mil quilos d’ajuda, i aquesta fita s’ha vist superada. I són fets com aquests els que fan generar una llum d’esperança en tots els nostres cors. Han col·laborat tots aquells que, en la mida de les seves possibilitats, han aportat una mica de la seva compra per ajudar a aquelles persones que ni tan sols poden fer aquesta compra. Es tracta de gestos petits, sense una gran càrrega econòmica, però que de ben segur portarà una mica de benestar a unes llars mancades d’allò més bàsic com és poder posar un plat a la taula. I el que encara és més important, que es tracta d’una ajuda feta sense cap mena d’interès, presidida per un esperit de solidaritat vers els altres autènticament generós sense tenir en compte a qui es donarà aquest ajut.

Com dèiem al començament, estem a prop del Nadal, i de ben segur que aquest esperit solidari seguirà al nostre ànim per procurar apaivagar, encara que sigui mínimament, aquesta angoixa que alguns dels nostres conciutadans estan patint. I és també un motiu de reflexió per tots nosaltres, perquè hem vist recentment espectacle deplorable per alguns representants polítics i/o culturals on s’insinuava que a algú ja li va bé que a gent pateixi, cosa que a més de falsa és menyspreable. Cap representant de l’ampli espectre polític català i espanyol desitja que la gent pateixi, i accions com aquesta campanya de recaptació d’aliments ens ho vénen a recordar. Si s’ha aconseguit posar d’acord tota la gent a fer una aportació perquè els altres ho necessiten, seria hora que els representants escollits per la població s’apliquessin la lliçó de tant en tant i recordin que, darrere dels vots, hi ha persones, amb les seves necessitats i els seus anhels, i que també de tant en tant caldria deixar de banda les diferències i buscar punts de trobada per buscar com solucionar els problemes de la gent.

La gent de Castellar ens ha donat una gran lliçó. Nosaltres prenem nota i ens aplicarem en dur-la a terme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger