2 de diciembre de 2011

Hi ha coses que mai canvien

Després de la tempesta acostuma a arribar la calma. Ja han passat les eleccions, i tot faria pensar que els ànims es calmarien, i ves per on, no sempre és així.

Portem poc més de deu dies des de la jornada electoral, i resulta força divertit veure com determinats mitjans de comunicació tenen pressa perquè els guanyadors dels comicis comencin a prendre decisions, com si ja fossin el nou govern. La trampa que conté aquesta actitud és tan evident que no cal ni comentar-la, sobre tot si tenim en compte que s’han de respectar uns terminis legals per a que es faci el relleu en els diversos Ministeris. Seria també molt fàcil fer servir l’etern “i tu, més” tan típic de la política espanyola i catalana per retreure a qui correspon la seva manca total d’acció davant les adversitats, però cal només un cop d’ull als resultats electorals per veure que la ciutadania ja ho ha vist prou clar, deixant de banda que no és l’estil del PP.

En fi, és que hi ha coses que no canvien. Però veient qüestions una mica més properes a nosaltres, sembla haver-hi una mena de maledicció que afecta a algunes formacions polítiques en la forma de fer la seva tasca de govern. Ja és de tots conegut que per l’any que ve ens caurà una pujada important en la taxa d’escombraries que no s’ha pogut ni negociar i amb arguments no gaire aclaridors. Es podria fins i tot estar d’acord de no ser per un petit detall: el servei municipal de recollida d’escombraries no acaba de funcionar adequadament a les taxes que tots els castellarencs paguen actualment. Sense entrar a valorar els horaris de recollida, francament millorables, hi ha qüestions més urgents per resoldre, com per exemple els contenidors soterranis avariats des de fa setmanes, que segueixen oberts i sense reparar, i cap d’ells prop de l’Ajuntament, per cert. O també l’acumulació de deixalles als costats dels contenidors convencionals, malauradament bastant habituals i que generen no poques molèsties al veïnat que li toca patir-ho. Per no parlar dels problemes crònics de recollida a les diverses urbanitzacions del nostre terme municipal, prou coneguts de tota la ciutadania.

Estem parlant d’uns problemes que ens afecten a tots els que vivim a Castellar del Vallès, que ja son coneguts per les nostres autoritats municipals, i que pel que sembla no entren dins del seu catàleg de prioritats. A més, tenim l’obsequi d’una pujada de la taxa municipal que, tant de bo ens equivoquéssim, no servirà per a solucionar aquesta situació.

Es curiós, a uns que no poden se’ls demana que actuïn ja; i altres que si que poden actuar, no ho fan. És que hi ha coses que no canvien...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger