16 de diciembre de 2011

Austeritat per a tothom?

Comencen a sortir notícies als mitjans de comunicació on es diu que les famílies disminuiran les seves despeses nadalenques un 17% de mitjana. No ens ha d’estranyar, ja que vivim temps complicats i la butxaca es veu afectada; i tot i que l’ambient convida al contrari, fins i tot al Nadal hi ha contenció a la despesa. I pot afectar fins i tot a les despeses més insignificants, com pot ser la compra de targetes de felicitació.

Això, que pot provocar somriures, ho podem veure diàriament molt a prop nostre. Que hi ha famílies que aquest mes potser no rebin la paga de Nadal, o que fins i tot encara no hagin cobrat la mesada de novembre. Per tant, la despesa més mínima pot fer trontollar el pressupost familiar. I això és una de les cares més lamentables de la crisi que vivim actualment.


Això, estalviar en coses petites, que sembla tant evident, hi ha alguns que encara no ho han agafat. Un fet tan senzill com apagar la llum quan surts d’una habitació, evident a casa nostra, pel que sembla no és tan habitual al nostre Ajuntament. Un cap de setmana recent vàrem comprovar que l’edifici del Mirador tenia els llums connectats quan ja no hi havia ningú treballant al seu interior. Seria molt fàcil fer bromes sobre la llum que els cal als esperits que viuen a les seus municipals, però del que sí que es tracta és d’una lamentable manca de diligència en la cura de les instal·lacions que són de tots nosaltres. I si a això hi afegim que, posats en contacte amb la Policia Municipal, són plenament coneixedors del tema però no poden fer absolutament res per a arreglar-ho. Per tant, dos dies de festa i les llums il·luminant el vent, que ja sabem que és l’amo de la terra (Zapatero dixit).

Tots fent esforços per a estalviar, i el nostre equip de govern no s’ha donat per assabentat per més que el seu discurs sigui diferent. Demanen un esforç de generositat a tots els castellarencs amb la pujada de les taxes i dels impostos per l’any que ve, i resulta que els serveis que es rebem són força millorables. Seguim rebent queixes sobre el servei de recollida d’escombraries, amb actuacions força irregulars i que ocasiona problemes en algunes parts de la població en no fer-se més sovint la recollida. Es pot ser molt comprensiu, però ja que s’haurà de pagar més per un servei, al menys que canviï de bones a primeres, ja que en cas contrari les sensacions no són del tot positives.

Comença a ser hora de que torni el sentit comú a la política municipal, i l’estalvi es demostra en petites actuacions com la de la llum descrita. Si no, sembla com si els que han de suportar el pes de la crisi sempre siguin els mateixos.

1 comentario:

  1. Teneis quejas? Escribirlas en el Facebook del alcalde, es allí donde se deciden las cosas en este gran pueblo.

    ResponderEliminar

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger