7 de mayo de 2015

Pensar en el jovent

En els darrers anys, es parla moltíssim de la joventut, i no per manca de motius. No cal segmentar-la només en els universitaris o majors d'edat; també cal referir-se a tots aquells nois i noies a partir dels 12 ó 14 anys, els quals sens dubte representen el canvi generacional que ha de venir. Tampoc cal restringir-ho tot a l'àmbit laboral, la importància del qual és molta però amb un tractament força complex i sobre el qual ja s'estan implementant mesures que donaran els seus fruits a uns mesos vista. En aquest cop ens volem fixar en un tema no sempre ponderat convenientment: el temps de lleure de la nostra joventut.
Amb una població superior als vint mil habitants, Castellar es pot qualificar de moltes formes excepte de molt petita. Els serveis públics que s'hi ofereixen, tot i ser adequats, poden patir mancances, i una de les més evidents és l'absència pràcticament total de qualsevol oferta de lleure pel nostre jovent. No tenim cap local o zona al nostre terme municipal dedicada específicament als nois i noies a partir dels dotze anys on puguin anar a passar-s'ho bé, amb una oferta de lleure prou diversificada per atendre totes les necessitats. Parlem de locals on es puguin reunir amb les mínimes condicions de seguretat i poder desenvolupar el seu esbarjo, sigui amb jocs, ball, internet,... o també un centre lúdic més convencional com pot ser una sala de bitlles o de recreatius. L'oferta podria ser amplíssima, però no ho tenim. Això comporta que els nois o noies hagin de marxar cap a Sabadell, Terrassa o poblacions més grans on sí que tenen aquesta oferta lúdica, amb el que representa aquests desplaçaments en segons quines edats i segons els horaris de que parlem.
I ja és hora de posar-hi solució. Des d'aquest partit ho hem suggerit diverses vegades als actuals rectors municipals, i la seva resposta ha estat la desídia més absoluta. Ens hem proposat que durant la propera legislatura s'ha d'iniciar un projecte seriós d'habilitar un centre lúdic pel jovent de Castellar on se'ls pugui oferir una oferta d'esbarjo prou àmplia per atendre les seves necessitats, i es tractaria d'una instal·lació permanent, ja que espais públics a Castellar on es podria iniciar aquesta activitat n'hi ha uns quants. És un tema principalment de voluntat política, ja que ens hem entrevistat amb prous persones amb ganes d'encetar aquest projecte i la qüestió econòmica, en aquest cas, és la menys important de totes. No es tracta d'embarcar-se en projectes faraònics que a la llarga serien inviables, sinó de ser una mica més pràctics amb el que ja tenim al nostre abast.
Com hem dit al començament, portem massa temps parlant molt del jovent. Ara ha arribat el moment de poder oferir una solució a un problema amb el que moltes famílies es troben: el lleure dels seus fills. Nosaltres estem disposats a fer-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Facebook Twitter YouTube Planetaki

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger