5 de diciembre de 2014

Fora de lloc

Ningú amb una responsabilitat política o pública és perfecte. Les errades en qualsevol àmbit d’actuació es poden cometre en el moment més insospitat. Potser per inexperiència, per un lapsus momentani, per nervis.... ves a saber. Som humans.
El que no sempre es pot justificar és que aprofitant qualsevol ocasió es vulgui aprofitar l’ocasió per donar un míting polític, amb massa freqüència sense venir-hi a lloc i essent a més inoportú. En el context actual en què ens movem son molt temptadores les situacions en les que l’autoritat del moment vol donar un pas endavant i llançar una soflama independentista perquè així queda bé no se sap ben bé amb qui, el que representa una profunda ficada de pota per part de qui la profereix.
Fa pocs dies es va inaugurar una nova edició de l’exposició de pessebres que ja fa uns quant anys es fa a Castellar, esdeveniment del que ens hem de sentir orgullosos tots els que vivim a Castellar. Que a més se li doni la rellevància que el fet comporta és allò més natural i fins i tot obligat, motiu pel qual és perfectament normal que intervinguin les primeres autoritats del municipi. El que ja no resulta gaire normal és que algú dels que prenen la paraula, convidats a l’acte i amb alguna importància dins el consistori, aprofitin per obsequiar als assistents amb un discurs marcadament extremista, amb algunes expressions força desafortunades referides al poble català i, el pitjor de tot, mostrant qui fa el parlament que es tracta d’un indocumentat o d’un ignorant estratosfèric.
Amb molta generositat es pot considerar una errada parlar d’allò que no toca en un acte com la inauguració d’una exposició de pessebres, però quan aquesta errada es repeteix acte rere acte deixa de ser una errada per passar a ser un acte d’oportunisme absurd. Refresquem la memòria: en la presentació dels equips de futbol sala de Castellar, a què ve acabar el parlament de l’autoritat municipal amb un “Visca Catalunya” totalment fora de lloc? Que no es tracta del Barça, per favor. I manifestacions d’aquesta mena poden tenir el seu públic, però comença a ser hora de que es respecti ni que sigui una mica als qui no son independentistes.
Cosetes com aquestes ens refermen en el que vàrem denunciar en el seu moment, quan es va utilitzar un acte musical amb nens per fer una reivindicació política: és lamentable fer un ús partidista no només de les institucions, sinó també dels càrrecs municipals. De mica en mica es van caient les caretes de la gent, i a alguns ja se’ls hi ha vist el llautó. El temps acabarà passant factura a tots, i la gent fa temps que ha deixat de xuclar-se el dit i sap molt bé quan es fan actuacions acurades i quan es fan fora de lloc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger