30 de abril de 2015

Ambulatori obert 24 h

Des de fa quatre anys, tots els habitants de Castellar patim una important mancança com és el servei nocturn i d'urgències que ens proporcionava el CAP. No és ara el moment de reobrir antigues ferides ni de tornar a debatre sobre qüestions que ja estan fora del nostre abast: va ser una decisió presa per la Generalitat donat el context econòmic del moment. Es llençaven a la paperera anys i anys d'educació sanitària de la gent respecte a l'ús dels serveis d'urgències dels hospitals, a més d'ocasionar un greuge important per la nostra població, ja que obliga a desplaçar-se a Sabadell i segons el cas pot ser quelcom fatal.

Quatre anys després, la situació ja no és la mateixa: Que les coses comencen a anar una mica millor és innegable desagradi a qui desagradi, i ja és hora de recuperar algunes cosetes aparcades durant aquests anys. Es per això que des del PPC ens hem proposat que durant la propera legislatura el CAP de Castellar torni a donar servei les 24 hores del dia perquè es tracta d'una necessitat de la nostra gent. Perquè és una mesura que a la llarga pot ajudar a reduir col·lapses a determinats centres hospitalaris. Perquè no es pot permetre que la gent gran de Castellar, davant una urgència, hagi de desplaçar-se a Sabadell per coses que es podrien arreglar perfectament a pocs minuts de casa. D'arguments en podríem trobar molts, però els resumirem en un de sol: perquè és de justícia.

Evidentment, no es tracta d'una mesura que es pugui implementar en quinze dies, que fins aquí arribem, ja que es tracta d'una competència exclusiva de la Generalitat i ja sabem com les gasten CiU i ERC. Però de la mateixa manera que fa un temps tots els partits d'aquest consistori vàrem arribar a l'acord sobre la connexió de la carretera de Castellar de la B-124 amb la C58, també es pot arribar a un acord sobre aquesta proposta bastant més fàcil de dur a la pràctica.

Es més, del tema de la connexió de la B124 - C58 cal recordar que el PPC va aconseguir un acord al Parlament de Catalunya per enllestir-ho, i pel que ara ens toca farem exactament el mateix: el grup del PPC al Parlament iniciarà les iniciatives que calgui per aconseguir que aquesta proposta avanci. I des de l'Ajuntament també es pot fer una mínima força en el mateix sentit, i aquesta serà una de les nostres prioritats si governem a l'Ajuntament de Castellar.

Hi ha qui va dir que l'economia és un estat d'ànim. Tot i que cal dir moltes coses més al respecte, n'hi ha una de molt clara: si els poders públics no generen alguna mena d'activitat, és ben segur que aquesta millora que comença no arribi a la gent. I no ens referim a fer despeses econòmiques d'envergadura. Cal només petits gestos com el que proposem per aconseguir-ho. Si per tàctiques partidistes no es vol fer, és un altre problema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger