19 de febrero de 2011

MATRICULA OBERTA TOT L'ANY

L'any 2009 les llars d'infants de Castellar del Vallès van transmetre la preocupació a l'Alcalde, que la nova creació d'una nova llar d'infants pública portaria greus repercussions econòmiques a les llars d'infants privades.
S'ha consultat als centres del municipi i cada un d'ells ha expressat la seva opinió:
  El resum dels seus comentaris és la reducció significativa de matriculats i la quasi supressió per part de Benestar social d'ajuts a les famílies necessitades, sense haver utilitzat aquest criteri a l'hora d'assignar les places públiques.
 Contra aquesta mesura, alguna guarderia ha hagut de renegociar amb els pares les quotes ja que estaven disposats a haver de prescindir d'aquest servei. A més alguns d'aquests pares els han cridat per oferir-places lliures a la llar d'infants pública una vegada el curs escolar estava en marxa fent una competència directa i agressiva contra les llars d'infants de tota la vida.
 Per als pròxims anys alguna d'aquestes guarderies es veurà abocada al tancament.
Segons les dades que disposa el Partit Popular de Castellar, els nascuts el 2009 són 271 alumnes. Xifra que contrasta amb les places lliures actuals que ronden al 40%. A finals del passat any amb tan sols uns 200 naixements, ens permeten pensar que les places ofertes tornen a superar la demanda.
Quin sentit té crear una llar d'infants pública on els costos per a les famílies només es diferencien en un petit percentatge?
(Anteriorment les famílies amb necessitats tenien ajudes de fins a un 50%.)
Per què no es van arribar a acords amb les entitats privades per convertir-les en concertades i d'aquesta forma no destruir el que ja s'ha instaurat?
L'herència d'aquest consistori per als propers anys és la creació d'una escola bressol on la manca de personal i la falta d'atenció als nostres menors és la preocupació d'uns pares indefensos i enganyats. Afegiu la supressió d'ocupació i el tancament de petites empreses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2010 - 2011 | Diseñado por: iShelman (Estudios Beta)
Powered by Blogger